|

Har du et litterært nytårsfortsæt?

Er dit nytårsfortsæt (endelig!) at få læst nogle af litteraturhistoriens allerstørste værker? Og er du allerede ved at give lidt op? Fortvivl ikke – hjælpen er på vej!

Er det i år 2024, at du endelig får læst ‘På sporet af den tabte tid’? Eller ‘Kongens fald’? Eller måske året, hvor du rent faktisk prøver at sætte dig ind i hvad dælen Søren Kierkegaard egentlig mente? De store litterære klassikere er jo netop klassikere af en grund – men det kan godt være svært at finde vej ind i de tykke, støvede – og nogle gange lidt svært tilgængelige – bøger.

Heldigvis er hjælpen nær. Her finder du en række podcasts, der åbner op for de største forfattere og deres værker, og giver dig nøglen til at nå i mål med dit nytårsfortsæt. Og hvis du slet ikke har et nytårsfortsæt endnu, så er der rig inspiration at komme efter her.

Pia og Ghita læser Kierkegaard
10 episoder

Lyt med når sognepræst Pia Søltoft og skuespiller Ghita Nørby læser teolog Søren Kierkegaards filosofiske mesterværk ’Enten eller’. I samtale med hinanden prøver de at forstå hvad pokker Kierkegaard egentlig mener med sine snørklede formuleringer, og hvad vi kan bruge dem til i et moderne liv. Det er samtaler, der tager dig rundt om tilværelsens mange sorger og glæder, om ungdommens kvaler, æstetiske nydelser og datingappen Tinders fordele og ulemper i moderne kærlighed.


Alt om ‘Kongens Fald’ af Johannes V. Jensen
2 episoder

Dyk ned i Johannes V. Jensens episke roman Kongens Fald med litteraturekspert Lise Lotte Frederiksen.
Lise Lotte Frederiksen udfolder karakterernes psykologi, det dristige sprog og romanens betydning for vores opfattelse af dansk litteraturhistorie.
Lyt med, og kom med på en rejse gennem de forskellige lag i denne tidløse klassiker.


På sporet af lykken
10 episoder

Den franske forfatter Marcel Proust (1871-1922) gjorde madeleinekagen verdensberømt. Han er aktuel som aldrig før. Denne nye podcastserie går i dialog med alt, hvad han står for. Med gæster i studiet går værten Neal Ashley Conrad på opdagelse i, hvad der sker med os, når vi læser Proust, hvad han gør ved os og har at sige os i dag. Udbyttet? Du lærer at se verden med fire, med otte – ja – med tusinde øjne.


Alt om Charles Dickens
2 episoder

Har du endnu aldrig fået læst Oliver Twist eller Store Forventninger, og vil du gerne have et overblik over Charles Dickens’ forfatterskab? I ‘Alt om Dickens’ tager litteraturformidler Lise Lotte Frederiksen os back to basics og fortæller om Charles Dickens, hans liv og hans betydning for den engelske litteraturhistorie.


Alt om Austen
6 episoder

Du kender måske Jane Austens uddødelige værker, men kender du Jane Austen selv?
I denne podcastserie fortæller Lise Lotte Frederiksen, indlevende og vidende, om Jane Austens liv og samtid. Hør alt om Austens opvækst, familie og kærlighedsliv, og den tid, som hun har skrevet sig ind i.


Similar Posts