9 podcasts om sundhed og mindfulness til at starte året godt

Et nyt år er gået i gang, og findes der en bedre måde at kickstarte året på end med en dosis velvære og mindfulness? Vi har fundet en række oplagte følgesvende til din rejse mod en sundere livsstil – hvad end det handler om kost, søvn, træning, eller ro i hovedet.

1. Med søvn i øjnene

Vi er blevet dårligere til at prioritere vores søvn – og det gør os stressede, syge og trætte. Men ved du overhovedet, hvordan du sover om natten, og hvordan det påvirker din dag?

Lyt med til denne enkeltepisode om søvnens kraft, hvor ALT for damerne-journalisterne Maria og Simone tester deres søvn – og både de og vi får gode råd til at sove bedre!

2. FIT Undersøger: Myter om kost og vægttab

Der findes sindssygt mange myter, når det kommer til sukker, alkohol og vægttab. Men hvordan finder man ud af, hvad der er sandt i internettets jungle af forskelligrettet information?

FIT LIVING har inviteret Lars Klingenberg, studieadjunk i klinisk og forebyggende ernæring ved Københavns Universitet, i studiet til en snak om fup og fakta.

3. Meditationer til din dagligdag

I denne serie får du en række guidede meditationer af forskellig varighed, så du altid kan finde en, der passer til din tid og dine behov.

Uanset om du har brug for at stresse af, lade op eller har svært ved at falde i søvn, så står Metta Myrna klar til at guide dig igennem en række brugbare hverdagsmeditationer. 

Lyt med, og fald ned, afspænd dit system, åbn dit hjerte eller start din dag godt med disse meditationer.

4. En kur, der dur

Hvilken kur skal man vælge, hvis man vil tabe sig? Juicekur? NUPO? LCHF? Der findes et hav af slankekure, men virker de? Magasinet FIT Living har testet seks forskellige kure. Hør, hvordan det er gået, og få eksperternes bud på, om det er en kur, der dur.

5. Ambience

Kender du til lydlandskaber og deres evner til at afstresse?

Undersøgelser har vist, at naturens lyde kan have en både afstressende og stimulerende effekt på hjernen. Ambience er en serie af behagelige, varierede lydlandskaber, som du kan lytte til, når du vil slappe af, når du skal sove eller når du skal arbejde fokuseret.

Der er klassikere som torden-, strand-, regnskovs- og bibliotekslyde, men også anderledes koncepter som rumstationen, kanoturen og under havoverfladen.

6. FIT LIVING PODCAST

Når man gerne vil i gang med en sund livsstil, er der en hel masse spørgsmål, der melder sig.
Hvordan går jeg bedst fra at være en stillesidende type til træningsentusiast? Bør jeg faste? Må man gerne spise julhydrater?

Sundhed kan være lidt af en jungle at finde rundt i, og derfor har sundhedsmagasinet FIT Living inviteret eksperter som Henrik Duer, Michelle Kristensen, Anders Nedergaard og Anette Paulsen i studiet til at gøre os alle klogere på, hvad der er fup og fakta, når det gælder din sundhed.

7. Stressepidemien

Mere end en halv million danskere føler sig ofte eller hele tiden stressede. Så hvis det ikke er dig, der føler stress, når du ligger i sengen om aftenen og ikke kan sove, så er det måske din bedste ven, en god kollega eller én i din familie.

Men hvor mange der rent faktisk bliver syge på grund af stress er svært at finde ud af. For stress er ikke en sygdom. Stressepidemien undersøger, hvorfor vi moderne mennesker bliver stressede, og hvordan man forhåbentlig kan undgå, at stress bliver en decideret folkesygdom.

8. Træning og skader

I denne serie fra FIT Living kan du få gode tips og tricks, hvis du døjer med skader i din træning. Fysioterapeut Anette Paulsen giver sine bedste råd til blandt andet hælsporer, iskiassmerter, løbeknæ og nedsunke forfødder.

9. Guidede meditationer og afspændinger

I denne serie guider Trine Holt Arnsberg dig til mere ro og nærvær gennem seks praktiske meditationer, du sagtens kan lære.

Der er både meditationer til når du blot har fem minutter, til at håndtere stress og til at falde til ro, og du kan høre dem igen og igen.

Klik på billederne for at komme til eReolen. Podcastene kan også findes på Podimo, Mofibo, Bookmate og Nextory.

Similar Posts