|

11 fede podcasts til børnenes juleferie!

Juleferien er landet, og når freden har sænket sig, gaverne pakket op og knasen spist, kan man godt komme til at kede sig. Hvis man gerne vil undgå at drukne sig i skærmtid, hvad gør man så? Podcast, selvfølgelig!

Vi har sammensat en spændende liste over kvalitetspodcasts til børn, der kan underholde og inspirere jer gennem juleferien. De er lige til at sætte på i høretelefonerne eller i fællesskab og dykke ned i sjove, gribende og overraskende historier.

1. Sebastians sejeste dyr

Verden er fuld af dyr. Du kender sikkert mange af dem allerede. Måske har du også nogle yndlingsdyr. Dyr, du synes er ekstra spændende, fantastiske eller seje. I denne podcastserie fortæller natur- og dyreelsker Sebastian Klein om de dyr, han synes er de allersejeste.

Der findes også en serie om Sebastians sejeste danske dyr.

2. Spørg Sebastian

Hvorfor har sommerfuglen farver på vingerne? Hvor hurtigt kan en slange sno sig? Og hvor mange hanløver kan der være i en flok? Se, det er et godt spørgsmål. I denne podcast svarer naturelsker Sebastian Klein på spørgsmål fra nysgerrige børn om dyr og natur.

3. Rejsen til fortiden

Hvordan kan du få is, uden at have en fryser? Hvad kan du skrive på, hvis du ikke har en computer eller papir? Og hvordan kan du vide, hvad klokken er, hvis du ikke har et ur eller en telefon? I oldtiden for op til 14.000 år siden fandtes der hverken frysere, det alfabet vi har i dag eller elektroniske ure. Men alligevel spiste oldtidens folk is, lærte at skrive og vidste, hvad klokken var. Oldtidens folk var nemlig ret opfindsomme! Tag med Caroline og arkæologen Nora på en rejse tilbage i tiden og oplev, hvordan livet i oldtiden minder om dit eget liv – måske mere end du tror.

4. Max og Lulu møder youtuberne

Har du en yndlings-youtuber? Måske er der flere, du kan lide at følge. Sådan har Max og Lulu det. Kom med bag web-kameraet, når de danske youtubere fortæller om, hvordan det er at blive genkendt på gaden, hvordan man finder på nye videoer hele tiden, og hvorfor de startede deres kanal. Der er altid fem faste spørgsmål til vennebogen, og en medbragt hemmelig genstand.

5. Talk Town Gaming

Hvis du spiller Minecraft, Roblox eller Among us, kender du sikkert også YouTube-gamerne som Comkean, Judex, Beduna og Den Mandige Elg. I denne podcast kommer du helt tæt på profilerne, når Lulu på 9 år og Max på 12 år inviterer dem i studiet til en snak om, hvem de egentlig er i virkeligheden. Denne podcast handler først og fremmest om gaming, men også om venner og det sociale liv på og uden for nettet. Og så bliver der delt ud af masser af tips og tricks. Lyt med, når en ny, sej Youtuber sætter sig til rette i podcaststudiet! Mest til børn på 7-12 år – og alle voksne, der vil blive klogere på deres børns interesse for gaming.

Der findes også en quiz, Talk Town Gaming Quiz, hvor man kan dyste derhjemme, om hvem der ved mest om blandt andet Roblox og Fortnite.

6. Abdi og fortidsdyrene

Her er podcasten for dig, der elsker dinosaurer og andre fortidsdyr. Du kender sikkert godt T-rexen, men kan du kende forskel på en Dimetrodon og en Triceratops? Er det sandt, at nogle dinosaurer havde fjer? Og var mange af dem egentlig så drabelige, som de så ud? Bliv klogere på de fantastiske fortidsdyr, når konservator Abdi Hedayat fortæller detaljer, du helt sikkert ikke kendte i forvejen.

7. Byerne, der blev forladt

En podcast for børn: Denne serie handler om virkelige byer rundt om i verden, der engang har været fulde af liv, men som på kort tid blev forandret og forladt. Serien fortæller byernes historie fra storhed til fald – om hvordan vulkaner, sygdom, guld, krig og katastrofer kan ødelægge en by – måske for altid. Serien er bygget på fakta med hjælp fra historie-eksperter, men med en fiktiv personfortælling.

Fortællingerne er dramatiske og kan være uhyggelige, så det er en god ide at lytte sammen med en voksen. Bedst for børn fra 7 år.

8. Geniale Galakser

Undrer du dig over, hvad Universet består af? Hvad er planeter, stjerner og galakser egentlig? Og hvordan kan mennesker rejse i rummet? Det kan du blive klogere på i ‘’Geniale Galakser’’, hvor en af Danmarks sejeste astronomer, Anja C. Andersen, fortæller om universet.

9. Wissen Wassen

Wissen Wassen – en podcast hvor alting bliver forklaret, så børn og kloge voksne forstår det. Følg med, når drengen Modig Lund Madsen bliver (endnu) klogere på verden, takket være sin far, Anders Lund Madsen, der som bekendt muligvis ikke er udpræget klog, men som kender nogen, der er! i hvert afsnit får Anders en ekspert til at forklare, hvad det er, de voksne går rundt og taler om, således at Modig på 9 år kan forstå det. Og til sidst vil han således måske blive til verdens klogeste dreng.

10. Færøske Fabler

En magisk podcastserie til børn i alderen 5-10 år. Serien er spækket med fortællinger fra Færøerne, hvor vi blandt andre møder trolde, spøgelser og hekse. I gamle dage troede man, at de overnaturlige væsener fandtes i virkeligheden, og selv om de fleste ikke længere tror på dem, lever historierne i bedste velgående.

11. Verdens bedste job

Hvad drømmer du om at blive, når du bliver voksen? Dyrepasser i zoo? tryllekunstner? Eller måske forsker? I denne podcast kommer Johanne på 9 år og 10-årige Leo i praktik i forskellige jobs, der for dem lyder som drømmen. Dem de besøger, mener da også, at de har verdens bedste job, men hvad tænker Johanne og Leo, når de har fundet ud af, hvad jobbene egentlig går ud på?

Klik på billederne for at komme til eReolen. Podcastene kan også findes på Podimo, Mofibo, Bookmate og Nextory.

Similar Posts