|

Saga Talks vennebog: Christina Copty

I Saga Talks er vi heldige at producere podcasts sammen med en masse dygtige og spændende mennesker. Dem vil vi gerne introducere dig for, så derfor har vi fået dem til at udfylde vores vennebog, lige som man gjorde i folkeskolen.

Mød Christina Copty, der er vært i podcasten ‘Gaslight’ og derudover også forfatter og psykoterapeut. Hun har selvstændig praksis i København, og har udgivet bøgerne ”Den svære kærlighed – om narcissisme i parforhold” og ”Partner, løgner, elsker, krænker – om psykisk vold i parforholdet” på Lindhardt og Ringhof.

Hvis jeg skulle beskrive mig selv med tre ord, ville det være:
Kærlig, kraftfuld og nærværende.

Hvad handler min podcast om?
Min podcast handler om psykisk vold og mennesker, der overlever den med alle de sår og ar, som volden medfører. 

Min absolutte yndlingspodcast?
Det er nemt, det er “Writer’s Routine” som er en britisk podcast, hvor forfattere bliver interviewet om så nørdede ting som den font de bruger, når de skriver og selvfølgelig alle de andre elementer omkring det at skrive, som processer, ideer, hvor de skriver og så videre. Ellers var jeg helt tosset med Serial, som var podcasten, der åbnede hele podcastverden for mig. Hmm, måske skulle jeg genhøre den…

Lige nu lytter jeg til…
Når jeg ikke lytter til podcasts, lytter jeg til country eller Taylor Swift. Jeps, jeg er totalt Swiftie, hvilket folk, der følger mig på Instagram, givetvis har fundet ud af.

Det bedste jeg ved…
Min datter, empati, omsorg, at se andre opleve lykken, romantik og ordentlige mænd (ja, I said it!)

Det værste jeg ved…
Gaslighting, vold, patriarkatet og rigiditet.

Da jeg var lille, ville jeg være…
Forfatter, arkæolog eller filminstruktør.

Hvis jeg var et dyr, ville jeg være…
En hund, helt klart en hund. Jeg er loyal, og når jeg først hengiver mig til nogen, så kan jeg se på dem med hundeøjne resten af livet – hvis altså de opfører sig ordentligt over for mig og andre. For hvis ikke, så… hmm, så måske er jeg mere en kat, en mild kat, men nogle gange også en kat, der kradser. 

Sidste gang jeg græd, var…
Da jeg for et par dage siden genså et afsnit af The Vampire Diaries, hvor Caroline Forbes’ mor døde af kræft. Shit, det afsnit trak tænder ud.

Sidste gang jeg grinte, var…
Heldigvis er jeg indrettet sådan, at jeg griner langt de fleste dage. Hvis jeg har en særligt dårlig dag, har jeg faktisk en video af mig selv med et grædefilter, som er en sikker vinder hver gang, for jeg ligner en blanding af ham fra Narcos og Mr. Bean. Og hvis ikke man kan grine ad sig selv, når man ligner en blanding af de to, så er man et humorforladt menneske, punktum.

Min guilty pleasure er:
Real Housewives of Beverly Hills. Ellers, gammeldags dansk mad – noget med sovs og kartofler, hvor kartoflerne skal moses ned i sovsen, så man får så meget sovs med som muligt, Da jeg var barn, fik jeg lov til at spise resten af sovsen fra gryden med en ske. Ville ønske, det stadig var noget, jeg blev tilbudt, men nej, desværre ikke.  

Jeg er stolt af:
Min datter. Jeg synes, hun er et af de mest beundringsværdige mennesker, jeg kender, og indimellem er jeg nødt til at knibe mig selv i armen over, at hun er min datter, for hun er virkelig et enestående menneske med en skarp indsigt og et kærligt sind, der er de færreste forundt.

Gaslight

Med Christina Copty
Antal episoder: 15

Psykisk vold er mere udbredt, end man skulle tro

Hvert år udsættes mere end 100.000 danskere for psykisk vold. Men det er først nu, at man er begyndt at tale om ‘den usynlige vold’ og de ar, den efterlader på dem, der har levet med den. I denne podcast inviterer psykoterapeut og forfatter Christina Copty modige gæster i studiet, hvor de deler deres stærke historier om at leve i et psykisk voldeligt forhold eller relation.  

Du kan finde podcasten på eReolen eller på Podimo, Mofibo, Bookmate og Nextory.

Similar Posts