Opdag Københavns skjulte historie

Historiker Mathias Stougaard tager dig med på en moderne byvandring gennem Københavns historie i podcasten Kend din by, der er inspireret af hans Instagram-profil med samme navn. Ved du for eksempel, hvad der står på Rundetårns facade? Eller kender du adressen, hvor kvindernes internationale kampdag blev grundlagt?

Kend din by er ikke en byvandring i den klassiske forstand. I hvert afsnit inviterer Mathias Stougaard forskellige dygtige historieformidlere i studiet til en snak om nogle af Københavns oversete detaljer og historier. Her løfter de sløret for historierne bag nogle af de steder, vi normalt tager for givet – og inspirerer os til at se på Danmarks hovedstad med nye øjne.

Byvandringsdelen skal ses som et supplement – man kan sagtens bare nyde de sjove, finurlige og overraskende historier fra sofaen. Men hvert afsnit har et tema, der passer perfekt til en gå- eller cykeltur, og stoppene kan besøges, uden at det koster en krone.

Som Mathias siger: “København er et skatkammer af gode fortællinger, hvis bare man ved, hvor man skal lede.”

Hvem var Dronning Louise? Hvad står der på Rundetårns facade? Og hvorfor kaldes Amager for Lorteøen? I serien Kend din by inviterer Mathias Stougaard gæster i studiet til en anderledes form for byvandring gennem Københavns historie. Hør historierne bag nogle af de steder og detaljer, vi normalt tager for givet – og bliv inspireret til at se på Danmarks hovedstad med nye øjne. Hvert program har et tema, der passer perfekt til en gå- eller cykeltur, og stoppene kan besøges, uden det koster en krone. København er nemlig et skatkammer af gode fortællinger, hvis bare man ved, hvor man skal lede.

Lyt til podcasten på eReolen eller på Podimo, Mofibo, Nextory eller Bookmate.

Similar Posts