|

Historisk underholdning: 7 fede historiepodcasts til enhver smag

Er du en af dem, der ikke kan få nok af historie, og som altid er på udkig efter ny viden og spændende historier fra fortiden? Måske lidt af en historienørd? Så er du kommet til det rette sted!

Her kommer et udvalg af gode historiepodcasts, hvor alle kan få deres historie-fix. Der episoder om alt fra heltegerninger til skøre påfund, drab, DNA-forskning, pest-forebyggelse og heksejægere. Her er podcasts om alt det, du ikke vidste, du gerne ville vide mere om.

Egnsvis

Af Museum Vestsjælland
Antal episoder: 5

Det vrimler med spændende fortællinger på de danske kulturinstitutioner.
Hør om hvad et tyggegummi, insekters øjne, 260 stjålne malerier, en bunke breve og en dansk sporvognsrenser i Berlin har til fælles. For de er alle brikker i et puslespil, som fortæller vores fælles fortid. Historiker og vært Sarah Sander Laugesen fra Museum Vestsjælland dykker ned i 5 kulturinstitutioners kernehistorier.

  • Vi jager Lola – med Museum Lolland-Falster
  • Et liv pr. post – med Frederiksbergmuseerne
  • Se mørket – med Observatoriet i Brorfelde
  • Et forhold til Fjenden – med Oplevelsescenter Nyvang
  • Det store kunsttyveri – med Museum Vestsjælland

Du kan finde podcasten på eReolen eller på Podimo, Mofibo, Bookmate og Nextory.

Historiepodcasten

Af historiker Katrine Stegmann og arkæolog Marie Brinch
Antal episoder: 146

Katrine og Marie er eksperter i at finde de finurlige og mindre kendte historier fra fortiden – ofte på kanten af det absurde – og de formidler dem med masser af humor. Lær for eksempel om en af de særeste økonomiske bobler i historien – hønseboblen i 1800, hvor man handlede racehøns til ågerpriser. Eller hør om krigshesten Sgt. Reckless, de gamle romere og deres forurenende vaner eller falske russiske kongesønner.

Du kan finde podcasten på eReolen eller på Podimo, Mofibo, Bookmate og Nextory.

Asser fortæller historien

Af Asser Amdisen
Antal episoder: 20

Her er podcasten til dig, der elsker historie, men som ikke har tålmodighed til murstensbøger og alenlange dokumentarserier. I ‘Asser fortæller historien’ giver historiker Asser Amdisen dig en rablende indflyvning i begivenheder, krige, konflikter og personer fra menneskehedens fantastiske historie. Det går hurtigt, der bliver bandet, og når vi færdige, er du blevet i hvert fald en lille smule klogere på hvad dette eller hint egentlig var for en størrelse.

Du kan finde podcasten på eReolen eller på Podimo, Mofibo, Bookmate og Nextory.

Kend din by

Af Mathias Stougaard
Antal episoder: 10

Hvem var Dronning Louise? Hvad står der på Rundetårns facade? Og hvorfor kaldes Amager for Lorteøen? I serien Kend din by inviterer Mathias Stougaard gæster i studiet til en anderledes form for byvandring gennem Københavns historie. Hør historierne bag nogle af de steder og detaljer, vi normalt tager for givet – og bliv inspireret til at se på Danmarks hovedstad med nye øjne. I hvert program har et tema, der passer perfekt til en gå- eller cykeltur, og stoppene kan besøges, uden det koster en krone.
Man behøver ikke være ude i verden, når man hører podcasten – den er også god fra sofaen.

Du kan finde podcasten på eReolen eller på Podimo, Mofibo, Bookmate og Nextory.

Vild Historie

Af Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz
Antal episoder: 59

Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten ”Vild Historie” folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden – og ja, så skal de være vilde.

Du kan finde podcasten på eReolen eller på Podimo, Mofibo, Bookmate og Nextory.

Rejseholdets Historie

Af MoxStory
Antal episoder: 12

Rejseholdets Historie fortæller historien om det legendariske Rejsehold, der blev grundlagt i 1927 og nedlagt i 2002.

Afdelingen blev oprindelig grundlagt som en rejsende enhed, der skulle hjælpe det lokale politi med at opklare de mange gårdbrande, der hærgede i provinsen. Det første rejsehold, der bestod af en leder og otte mand, nøjedes dog ikke med at efterforske gårdbrande. Hurtigt blev de kendt i offentligheden som et elitekorps, man satte ind, når de lokale politikredse stod over for komplicerede drabssager.

Løbende fik afdelingen nye opgaver, efterhånden som nye kriminalitetsformer kom til. I 1960erne kom der fokus på økonomisk kriminalitet og da narkoen – og den medfølgende narkokriminalitet – kom til landet i 70erne og 80erne, blev narko-efterforskningen afdelingens mest krævende og ressourcetunge afdeling.

Du kan finde podcasten på eReolen eller på Podimo, Mofibo, Bookmate og Nextory.

Danmarkshistoriens største helte og skurke

Af Asger Juhl for Talk Town, Story House Egmont
Antal episoder: 9

Farverige danskere har ofte drevet historien frem. Nogle har været geniale og sympatiske, andre psykopatiske og magtsyge. Og enkelte har været det hele på en gang. I denne podcast udpeger journalist Asger Juhl danmarkshistoriens største helte og skurke med hjælp fra blandt andre tidligere toppolitiker Mogens Lykketoft, forfatter Peter Øvig Knudsen og en evolutionsbiolog.

Du kan finde podcasten på eReolen eller på Podimo, Mofibo, Bookmate og Nextory.

Similar Posts