|

Bliv klar til Tour de France med SEJR: En cykelpodcast med de største stjerner

Sommeren er her – og med den Tour de France! Varm op til tre uger med bjergetaper, smukke landskaber, holdånd, udbryderkonger, skuffelser, styrt, eufori og SEJR.

SEJR er et program af Bastian Emil Goldschmidt, som søger varig mening med de bedrifter og begivenheder som finder sted i cykelsportens verden. Gennem litteratur, reportager, tv-billeder og oplevelser fra vejkanten undersøges begreber som styrt, styrke, sejr og nederlag. Cykelsportens idealer nærmer sig livets inderste kerne: Hvorfor skal vi fortsætte når det gør ondt, hvordan laver vi modstand til fremdrift? I SEJR møder du cykelryttere, kommentatorer, sportsdirektører – blandt andet Matti Breschel, Jørgen Leth, Michael Rasmussen og Brian Holm. Find afsnittene herunder.

Bon voyage!

SEJR

Med Bastian Emil Goldschmidt
Antal episoder: 17

Foto: Jakob Kristian Sørensen

SEJR med cykelrytter Matti Breschel om nederlag og styrt

I dette afsnit af ‘Sejr’ mødes Matti Breschel og Bastian Emil til en samtale om Breschels bog “Væddeløber”, om kærligheden til fart, om forholdet til fædre, trænere og sportsdirektører. Om cykelsportens mest vedholdende lektie: Nederlaget. Breschels arbejde består i dag i at lede World Tour holdet EF-Educations ryttere til succes fra sportsdirektørbilen – Hvilket ansvar hviler nu på hans skuldre, og hvilke ordrer nyder han at give?

Du kan finde podcasten på eReolen, Podimo, Mofibo, Nextory og Bookmate.


Foto: Thomas Howalt Andersen

SEJR med Jørgen Leth om Fausto Coppis liv og legende

Fausto Coppi. For enhver der følger med i cykelsport er navnet stærkt forbundet med det stof som legender er gjort af. For dem der holder af Jørgen Leths Tour de France-kommentering vil navnet Fausto Coppi unægteligt også vække genklang. For det er ham som Leth altid vender tilbage til, når han taler om cykelsportens største ikoner. I dette afsnit af SEJR er vært Bastian Emil taget hjem til Jørgen Leth med en stor billedbog under armen for at tale om legenden Coppi. Det bliver til en samtale fuld af anekdoter fra Leths yngre dage hvor han fulgte cykelløbet meget tæt fra sidelinjen.

Du kan finde podcasten på eReolen, Podimo, Mofibo, Nextory og Bookmate.


Foto: Shutterstock

SEJR med bjergrytter Michael Rasmussen om hybris og nemesis

Michael Rasmussen og Bastian Emil mødes til en samtale om Rasmussens karriere på godt og ondt, hvor særligt sejrene under Tour de France fylder en del. Der reflekteres over uddrag fra Michael Rasmussens bog ‘Udbrud’ og ender i en samtale om overmod og guddommelighed.

Du kan finde podcasten på eReolen, Podimo, Mofibo, Nextory og Bookmate.


Foto: lykkemusic.dk (pressefoto)

SEJR med Brian Holm om smerten og glæden

I dette afsnit af ‘Sejr’ får vært Bastian Emil Goldschmidt besøg af tidligere cykelrytter og sportsdirektør Brian Holm til en samtale om kedsomheden, smerten og glæden ved den evindelige trænings monotoni. Holm fortæller om sin tid i Belgien, hvor han boede som ung rytter, og mødte Eddie Merckx for første gang på et tidspunkt hvor han stod uden hold til den kommende løbssæson. Det er også et afsnit, hvor der bliver talt om boksning, disciplin og om hvordan man motiverer sig selv og dem omkring sig til at blive ved, også selvom det er umenneskeligt hårdt.

Du kan finde podcasten på eReolen, Podimo, Mofibo, Nextory og Bookmate.


Kan du ikke få nok af cykelsport? Så finder du meget mere inspiration og læsestof om de største løb og cykelryttere lige her.

Similar Posts