|

Dyk ned i Kierkegaards forfatterskab med Pia Søltoft og Ghita Nørby

I ny podcast kan du følge med, når skuespiller Ghita Nørby og sognepræst Pia Søltoft dykker ned i Søren Kierkegaards filosofiske mesterværk ‘Enten eller’.

Pia og Ghita læser Kierkegaard

med Pia Søltoft og Ghita Nørby
Antal episoder: 10
Premiere: 1. nov. 2023

Søren Kierkegaard er en af Danmarks – ja, endda verdens – mest anerkendte og studerede filosoffer. Og du er sikkert stødt på flere berømte Kierkegaard-citater:

Livet forstås baglæns, men må leves forlæns.”

“At turde, er at miste fodfæstet for en stund. Ikke at turde, er at miste sig selv”.

Eller måske “Angsten er frihedens svimmelhed”?

Men hvordan skal vi egentlig forstå Kierkegaards nørklede, dybsindige tekster? Hvad mener han egentlig? Og hvad kan vi bruge det til i dag? Det har Ghita Nørby og Pia Søltoft sat sig for at undersøge i podcasten ‘Pia og Ghita læser Kierkegaard’. Her tager de fat på et af Kierkegaards mest berømte værker, nemlig ‘Enten eller’, der blev udgivet i 1843. Ghita Nørby læser højt af udvalgte passager, og sammen med Kierkegaard-ekspert Pia Søltoft forsøger hun at hitte rette i Kierkegaards begreber og verdensanskuelse. Det munder ud i en række samtaler, der tager dig rundt om tilværelsens mange sorger og glæder, om ungdommens kvaler, æstetiske nydelser og datingappen Tinders fordele og ulemper i moderne kærlighed.

Du kan høre podcasten på eReolen, Podimo, Mofibo, Nextoy og Bookmate.

Podcasten er det perfekte sted at starte, hvis du gerne vil blive klogere på en af verdens mest indflydelsesrige filosoffer. Hvis du bagefter har fået blod på tanden, kan du også selv gå på opdagelse i vores andre udgivelser af og om Søren Kierkegaard herunder.

Similar Posts