5 podcastserier med inspirerende og rørende portrætter af kendte mennesker

Findes der noget bedre end at blive lukket ind i andre menneskers liv og høre lidt af deres visdom og erfaring?

Det kræver mod at stille sig frem foran verden og fortælle sin historie, og netop dét gør en lang række kendte danskere i vores podcastserier med portrætter.

Her er en udvalgt liste af vores serier, hvor vi får lov at blive både rørt og inspirerede af berømte mennesker, der giver et indblik i deres liv gennem intime interviews og artikler. Her er plads til det hele – hjertesorger, succeser, fiaskoer, dilemmaer og hverdagsliv.

Uanset om du er nysgerrig på mennesker, vil have inspiration, eller bare vil bevæges af en god fortælling, så er der noget til dig på listen her.

Kendte menneskers historier

ALT for damerne podcast

Af ALT for damerne
Antal episoder: 123

ALT for damerne podcast er en række indlæsninger af nogle af de stærkeste artikler fra ugebladet af samme navn. Og med 123 episoder er der mange at vælge imellem.

Her kan du høre Kasper Hjulmand fortælle om sit parforhold og familieliv, Hør også om Bodil Jørgensens forhold til sit udseende, Lise Rønnes tilgang til venskaber, Iben Hjejles oplevelser med at have demens tæt inde på livet, og Dronning Margrethes oplevelse af at føle sig yngre, end man er.

Du kan finde podcasten på eReolen eller på Podimo, Mofibo, Bookmate og Nextory.

Stærke portrætter

Af ALT for damerne
Antal episoder: 14

Stærke portrætter er rørende fortællinger om forlist og forløst kærlighed i mange af livets aspekter.

Hør blandt andet Cecilie Beck fortælle om sin skilsmisse, Søren Pilmark om kriser i sit ægteskab eller Anne Glad om at blive mor som 45-årig.

Du kan finde podcasten på eReolen eller på Podimo, Mofibo, Bookmate og Nextory.

Sangen, der ændrede mit liv

Af Helle Bill
Antal episoder: 6

Vil du høre, hvordan nogle af dansk musiks helt store ikoner fik deres gennembrud? Det kan du gøre i Sangen, der ændrede mit liv, hvor forskellige dansktopsangere fortæller om det hit, der gav dem deres folkelige gennembrud.

Hør, hvordan det føltes at være på den anden side af succesbølgen for Johnny Reimar og hans ‘Du burde købe dig en tyrolerhat’, Richard Ragnvalds ‘Kære lille mormor’ og Dorthe Kollos liv som først barnestjerne og senere med hittet ‘Gid du var i Skanderborg’.

Du kan finde podcasten på eReolen eller på Podimo, Mofibo, Bookmate og Nextory.

Sådan slap jeg fri af

Af Lærke Straube
Antal episoder: 5

I serien Sådan slap jeg fri af deler en række kendte personligheder deres erfaringer med tunge temaer som misbrug, svigt og sorg. De har alle kæmpet med begrænsninger og store udfordringer, men fælles for dem er, at de har nået et vendepunkt og er blevet fri.

Mød politiker Pia Olsen Dyhr, der slap fri fra sin belastende sociale arv, eller Marie Brixtofte der voksede op i skyggen af sin fars offentlige nedtur, hvor presset på et tidspunkt førte hende ud i et misbrug.

Du kan finde podcasten på eReolen eller på Podimo, Mofibo, Bookmate og Nextory.

Lydmagasinet Euroman

Af Euroman
Antal episoder: 167

Hvis du kender til Euroman-universet på forhånd, har du nok allerede en fornemmelse af, hvilke typer artikler du kan finde i Lydmagasinet Euroman. Her er en udvalgt samling af magasinets bedste portrætter og artikler blevet indlæst, så du kan blive inspireret, mens du er på farten. Det er for eksempel artikler som disse:

  • Jacob Riising: ”På flyveturen skrev jeg min opsigelse til DR. Jeg ville aldrig mere lave fjernsyn”
  • Kristian Jensen: ”Folk kiggede på mig, som om der var sket et dødsfald i familien”
  • Danmarks hurtigste mand: ”Jeg løber mere om kap med mig selv end de andre på banen”
  • Prins Nikolai: Hvordan føles det at være født ind i en verden af privilegier og pligter?
  • Thomas Korsgaard: “Hvis man lige træder to-tre skridt forkert, kan man hurtigt ende nede på bunden”

Du kan finde podcasten på eReolen eller på Podimo, Mofibo, Bookmate og Nextory.

Similar Posts