7 gode podcasts om kvindelivet i anledning af Kvindernes internationale kampdag

På Kvindernes internationale kampdag har vi fundet en række podcastserier, der belyser forskellige sider af kvinders liv. Blandt disse podcasts finder du skildringer af kvinders vilkår i et historisk perspektiv, dilemmaer om fertilitet og parliv, udfordringer med underlivet og rørende fortællinger om psykisk vold. Serierne spænder bredt, men de giver alle indblik i og spejling af, hvor nuanceret livet som kvinde kan være.

Glædelig kampdag!

KH Underlivet

Kh Underlivet er for dig, der savner et rum, hvor det er OK at være præcis, som du er skabt. Dig, der er nysgerrig på din krops hemmeligheder. Og dig, der er træt af at gemme bind i ærmet, når du har menstruation. Velkommen til et kropskærligt safe space med et glimt i øjet, der ikke lader sig narre af idealer og tabuer.

Tik Tak 30

Tik Tak 30 er en podcast om at være kvinde i 30’erne og indehaver af en livmoder med en udløbsdato. I serien tager Josefine Stork og Sandie Westh udgangspunkt i deres egen livssituation, når de med hjælp fra en række eksperter forsøger at afdække og undersøge de forventninger, der er til den moderne kvinde i 30’erne, men også de ting, vi kvinder går og grubler over, når uret (særligt det biologiske) tikker derudad.

Alt om kvindeliv i litteraturen

Hør om, hvordan Sally Rooney, Rachel Cusk og Jane Austen fremskriver virkeligheden for kvinder i deres respektive tider. I denne serie gennemgår Lise Lotte Frederiksen nogle af de største kvindelige forfatterskaber i den engelsksprogede litteratur. Hun undersøger, hvorfor forfatterne skriver, hvordan de skriver, og hvad de skriver om livet som kvinde.

Gaslight

Hvert år udsættes mere end 100.000 danskere for psykisk vold. Volden kaldes også usynlig vold, da den er svær at se. I denne podcast inviterer psykoterapeut Christina Copty modige gæster i studiet, som deler deres erfaringer og oplevelser med psykisk vold, så den kan blive synliggjort, og så folk kan se, at de ikke er alene, og at der er håb forude.

TOPKVINDER

TOPKVINDER er en karrierepodcast for dig, der vil inspireres af kickass kvinder, der har taget en masse karrieremæssige satsninger.
Sophie Bech graver de vigtige personlige beretninger frem om spændende karrierer fra kvinder rundt om i hele landet. Du vil høre om op- og nedture, få skarpe karrierehacks, og forhåbentlig skubber det til dig i din lyst til at bringe dig selv, og det du er, vil og kan ind i ligningen.

Alt om Virginia Woolf

I denne podcast fortæller Lise Lotte Frederiksen med sin velkendte nerve og sans for detaljer om Virginia Woolf – den måske største moderne kvindelige forfatter. Woolf er anerkendt for at være forud for sin tid i både indhold og skrivestil og fik sit store folkelige gennembrud med romanen, Mrs. Dalloway (1925). Du hører om Woolfs opvækst og ægteskab, om hendes inspiration og kreative proces, og så bliver nogle af Woolfs største og mest betydningsfulde værker naturligvis gennemgået.

Alt om Austen

Du kender måske Jane Austens uddødelige værker, men kender du Jane Austen selv?
I denne podcastserie fortæller Lise Lotte Frederiksen indlevende og vidende om Jane Austens liv og samtid. Hør alt om Austens opvækst, familie og kærlighedsliv, og den tid, som hun har skrevet sig ind i.

Klik på billederne for at komme til eReolen. Podcastene kan også findes på Podimo, Mofibo, Bookmate og Nextory.

Similar Posts