|

Saga Talks vennebog: Emma Libner

I Saga Talks er vi heldige at producere podcasts sammen med en masse dygtige og spændende mennesker. Dem vil vi gerne introducere dig for, så derfor har vi fået dem til at udfylde vores vennebog, lige som man gjorde i folkeskolen.

Mød Emma Libner, der er vært på podcasten Kh Underlivet. Emma er journalist og cand.mag. i Kultur og Formidling, og driver instagramprofilen @kh_underlivet. I podcasten inviterer hun gæster i studiet for at tale om alt fra ligestilling i soveværelset til fertilitetsbehandling, lyst og gynækologiske undersøgelser.

Emma Libner beskriver selv podcasten som ’et rum, hvor det er OK at være præcis, som du er skabt. Et kropskærligt safe space med et glimt i øjet, der ikke lader sig narre af idealer og tabuer’.

Du kan lytte til ‘Kh Underlivet’ på eReolen eller på Podimo, Mofibo, Bookmate og Nextory.

Hvis jeg skulle beskrive mig selv med tre ord, ville det være:
Træt af pis.

Hvad handler min podcast om? 
Kh Underlivet handler om alt det, som vi er mange, der oplever, men som vi alt for sjældent taler om: menstruationssmerter, akavet sex, skedesvamp og den der nagende frygt for at være forkert… Nogle ville nok kalde min podcast for body positive, men jeg vil gerne insistere på at tale kroppen ned på et niveau, hvor alle kan se sig selv på godt og ondt. Du behøver ikke at elske din krop for at kunne være en del af samtalen!

Min absolutte yndlingspodcast? 
Jeg har et ritual med at høre Tinder Greatest med Nanna og Josephine fra Fries-universet, når jeg har tømmermænd. Dét – kombineret med kyllingenuggets og danskvand med citrus – er det eneste, der virker mod sådan en omgang.

Lige nu lytter jeg til… 
“Heksene fra Nord” produceret af Heartbeats for Podimo med Sanne Gottlieb ved mikrofonen. Den handler om hekseforfølgelserne i 1600-tallet og er så velfortalt og vigtig!

Det bedste jeg ved… 
Komplimenter fra fremmede, der ikke prøver at komme i bukserne på mig.

Det værste jeg ved… 
Komplimenter fra fremmede, der prøver at komme i bukserne på mig.

Da jeg var lille, ville jeg være…
Illustrator. Pænt nederen, når man ikke kan tegne…

Hvis jeg var et dyr, ville jeg være…
En skildpadde. De er praktisk talt dinoer og har ikke udviklet sig i millioner af år. Meanwhile taler forskere om, at vi mennesker på et tidspunkt nok mister lilletæerne, fordi de ikke rigtig dur til noget i den moderne verden. A.k.a må der være tale om et dyr, der har nået en form for udviklingsmæssig nirvana. Det synes jeg er ret sejt og smukt.

Sidste gang jeg græd, var…
Da jeg skulle vaske tøj. Jeg havde fem fyldte IKEA-poser (og muligvis et mildt tilfælde af PMS)

Sidste gang jeg grinte, var… 
Da jeg i går opdagede, at brie lugter af sæd (!). Jeg spurgte efterfølgende mine følgere på Instagram, om de er enige, og det viser sig, at det åbenbart er en ting. Resten af aftenen modtog jeg den ene mærkelige briehistorie i indbakken efter den anden – haha.

Min guilty pleasure er:
Alt med Eurovision. Ifølge min Spotify Wrapped var tre ud af fem af mine mest lyttede sange i 2022 Eurovision-sange…

Jeg er stolt af: 
At have skabt et rum med Kh Underlivet, hvor folk virkelig føler sig set. Forleden var der en følger, som skrev til mig, at hun lige havde været til gynækolog for første gang, og at det var en positiv oplevelse, og at det ville hun altså bare lige fortælle mig. Når fremmede folk deler deres oplevelser, tanker og følelser med mig, bekræfter det mig i, at det var godt, at jeg ikke gik hen og blev illustrator…

Similar Posts